mandag den 20. maj 2013

Dyrkning af Hamp - Del 2 ( Spiring )

Dyrkning - Del 2

Anskaffelse

  • Lille blæser
  • Plastpotter / Pappotter
  • Jord, Evt. let jord

Potter kan findes her ->

Blæser
Kan fås billigt i supermarkedet eller byggemarkeder
Eller Chillo.dk

Når hamp spirene kommer frem skal der mere luft til samt de må ikke have det alt for varmt, Hvis planten er indendøres ville det være en god ide at have en lille blæser for at styrke planten.
( For varmt kan planten "brænde" sammen det kan tage lang tid til planten kommer sig over sådan en omgang. Samt det bliver en høj tynd plante som nemt kan knække )

Høj-Hamp
En tynd hamp plante, knækker nemt

Når hamp spirerne er ved at blive store kan de enten plantes over i plastpotter, det er vigtigt at have det rigtig jord til at plante det over. let / Løs jord er godt alm. have jord kan også bruges men let / løs jord er bedst til dette formål, hvis der bruges alm. have jord skal det gerne blandes op med lidt sand eller spagnum.
( Jeg vil anbefale "Champost Jordforbedring" da det er let jord, ellers kan man også bruge "Planteskolejord", "Så og Prikle jord" fra Kridtvejsplanter.dk da det er let jord med en udmærket pH værdi samt lidt gødet, jordet må ikke være gødet for meget da det vil skade nye rødder fra spire! )


Jord-Hamp
Hamp spire i jord og plastpotte

Hamp planter må ikke tørres ud, så sørg for at planten altid har fugt i jorden, at man kommer til at "glemme" at give vand og engang i mellem vander "godt" igennem sker der ikke noget ved, det må dog ikke ske for tit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar